Marketplace marketing

Wat is marketplace marketing?

Marketplace marketing (ofwel marktplaatsen) zijn online e-commerce platformen waarbij externe partijen de mogelijkheid hebben om hun producten aan te bieden. Deze platformen zijn geschikt voor de B2B en B2C markt. De marketplace functioneert als tussenpersoon tussen de externe verkopen en de koper. Er zijn verschillende redenen om je producten aan te bieden op marketplaces, bijvoorbeeld als je zelf geen webshop hebt of om je bereik te vergroten. 

De grootste markeplaces in Nederland zijn Bol.com, Amazon en Marktplaats.nl. Het grootste verschil tussen deze 3 aanbieders is dat Bol.com en Marktplaats alleen gericht zijn op Nederland en België, en Amazon wereldwijd actief is. 

Als je wilt starten met Marketplace marketing is het van belang om goed zichtbaar te zijn binnen de interne zoekmachine van deze platformen. Dit kan bereikt worden door product content of adverteren. 

We helpen je graag verder om de juiste strategie te bepalen.

Dit kun je van ons verwachten

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Kennismaking

Je hebt er voor gekozen om te starten met Marketplace marketing, tijd voor een kennismaking. We komen graag meer te weten over je bedrijf en doelstellingen. Samen bepalen we wat de juiste strategie is om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Voorstel

Na een succesvolle kennismaking gaan we een voorstel maken. Vaak wordt er gekozen voor een mix van verschillende online marketing kanalen, je kunt er ook voor kiezen om eerst te starten met Marketplace marketing. Uitbreiden kan altijd nog.

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Inrichten

Yes, we gaan samenwerken! Tijd om de marketplace platformen in te richten en jouw producten te uploaden. Afhankelijk van de doelstelling gaan we samen de juiste content bedenken en eventuele advertenties.

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Optimaliseren

We zijn live! Nu is het tijd om er voor te zorgen dat je producten zichtbaar worden voor de juiste doelgroep. We checken je accounts dagelijks (service). Het optimaliseren vindt wekelijks plaats.

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op, we beantwoorden je vragen binnen 24 uur. 

De voordelen van online marketplace marketing

Online marketplace marketing is dé manier om extra verkopen te genereren naast de gebruikelijke kanalen. De investering en het financiële risico zijn minimaal omdat je betaald per verkoop, en je hebt geen eigen webshop nodig in tegenstellen tot bijvoorbeeld adverteren via Google of LinkedIn. Hierdoor is het erg aantrekkelijk en laagdrempelig om te starten met marketplace marketing. 

We hebben een aantal van de bekendste platformen in Nederland hieronder verder uitgelicht.

Marketplace marketing via Bol.com

Bol.com is de grootste e-commerce website van Nederland, met een bereik van 11 miljoen unieke bezoekers per maand. Bol.com verkoopt in ongeveer alle denkbare categorien procuten en biedt hierdoor de mogelijkheid om jouw producten onder een veel groter publiek aan te bieden dan alleen via je eigen webshop. 

Een aantal voordelen van verkopen via Bol.com zijn:

 • Je betaald alleen zodra er een product verkocht is
 • Bol.com is de grootste marketplace van Nederland
 • Bezoekers op bol.com hebben een hoge aankoopintentie
 • Bol.com bied de mogelijkheid om de logistiek volledig uit te besteden. 

 

Wil je graag een groter publiek aanspreken? We helpen je graag verder om je bereik te vergroten via bol.com.

Bol.com marketplace marketing

Marketplace marketing via Amazon

Amazon is de grootste marketplace van de wereld. Sinds 2020 is Amazon actief in Nederland en verantwoordelijk voor 5.5 unieke bezoekers per maand. Naast hun eigen producten bieden ze ook andere bedrijven (of particulieren) de mogelijkheid om hun producten te verkopen via het platform.

Door er voor te kiezen om Amazon in te zetten als verkoopkanaal, breng je jouw producten onder de aandacht van een nieuwe doelgroep. 

Je producten aanbieden op Amazon vraagt om een goede combinatie van optimaliseren voor organische vindbaarheid en een advertentie strategie. 

Een aantal voordelen van Amazon marketplace marketing zijn:

 • Amazon heeft een groot aantal bezoekers met een hoge aankoopintentie
 • Amazon is een van de snelst groeiende e-commerce platformen ter wereld
 • Er zijn diverse advertentiemogelijkheden via Amazon
 • Amazon is het perfecte platform om internationaal te groeien. 

We helpen je graag verder met het aanbieden van je producten via Amazon!

Marketplace marketing via Marktplaats.nl

Zeker niet de minst populaire marketplace uit dit rijtje is Marktplaats.nl. De in 1999 opgerichte webshop was een van de eerste Nederlands websites met advertenties voor particulieren vekopers. Marktplaats.nl is goed voor 6 miljoen unieke bezoekers per maand. 

Echter trekt Markplaats wel meer bezoekers per dag dan Bol.com, ongeveer 2 miljoen. Dit zijn voornamelijk terugkerende bezoekers, de rede hiervan is dat bezoekers van marktplaats vaker terugkeren naar de site om te azen op de beste aanbiedingen. 

Een aantal voordelen van marktplaats.nl:

 • Laagdrempelig, je hebt alleen een e-mail adres nodig om te adverteren
 • Erg populair in Nederland 
 • Het adverteren is vaak voordelig

 

Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie of een gratis check. Go OnlyForward

Marktplaats marketplace marketing

Waarom OnlyForward

Jarenlange ervaring

Met meer dan 10 jaar ervaring in online marketing is elke case haalbaar. In deze jaren hebben we al vele mooie resultaten mogen bereiken.

Transparant en eerlijk

We houden van een persoonlijke en transparante aanpak, met een duidelijk verhaal wat wel of niet mogelijk is. Bij ons weet je waar je aan toe bent.

Maximaal resultaat

Voor ons draait online marketing om het boeken van resultaat, samen met de klant. We nemen geen genoegen met minder, maximaal resultaat voor het juiste bedrag.

Campagnes vanaf €350.- p/m

Wil je jouw campagnes uitbesteden? Dit kan bij ons al vanaf €350.- per maand. Mogelijk voor elk advertising platform.

Je zit nergens aan vast

We werken niet met langdurige contracten of abonnementen, we leveren gewoon goed resultaat. Bij ons zit je nergens aan vas

Geen 9 tot 5 mentaliteit

Wij houden van aanpakken. We zetten graag een stapje extra om ons gezamenlijk doel te bereiken. Korte lijnen en ook bereikbaar na kantooruren.

Wat zeggen anderen

×