Google shopping advertenties

Wat zijn Google Shopping advertenties?

Google shopping is een overzicht van verschillende producten die getoond worden na het invoeren van een gerelateerde zoekopdracht. Naast de gebruikelijke tekstadvertenties worden ook advertenties getoond van het product waar op gezocht werd. Door middel van een veiling tussen de aanbieders wordt bepaald welke producten eerst worden getoond. 

Net als bij Google Ads betaald je alleen wanneer er op je advertentie wordt geklikt. Je gebruikt Google Shopping advertenties wanneer je producten uit jouw webshop extra wilt promoten en de verkoop wilt stimuleren.

Dit kun je van ons verwachten

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Kennismaking

Je hebt er voor gekozen om te starten met Google Shopping advertenties, tijd voor een kennismaking. We komen graag meer te weten over je bedrijf en doelstellingen. Samen bepalen we wat de juiste strategie is om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Voorstel

Na een succesvolle kennismaking gaan we een voorstel maken. Vaak wordt er gekozen voor een mix van verschillende online marketing kanalen, je kunt er ook voor kiezen om eerst te starten met Google Shopping advertenties. Uitbreiden kan altijd nog.

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Inrichten

Yes, we gaan samenwerken! Tijd om je Google Shopping campagnes in te richten, speciaal afgestemd op jouw bedrijf. Afhankelijk van je doelstelling gaan we samen de juiste strategie bedenken en uitwerken.

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Rapporteren en optimaliseren

We zijn live! Nu is het tijd om er voor te zorgen dat we het juiste verkeer, voor het juiste bedrag, naar je website realiseren. We checken je campagnes dagelijks (service). Het optimaliseren van je campagnes vindt wekelijks plaats.

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op, we beantwoorden je vragen binnen 24 uur. 

Hoe werkt Google Shopping?

Om te starten met Google Shopping adverteren moet je jouw bedrijf aanmelden bij het Google Shopping merchant center. Er word gewerkt met een datafeed waarbij alle kenmerken van je advertenties worden verzameld, zoals afbeeldingen, productinformatie, prijzen en nog veel meer. Omdat het niet mogelijk is om zoals bij Google ads veranderingen door te voeren aan je advertentie is het erg belangrijk dat je feed klopt. 

Daarnaast is het belangrijk dat de feed regelmatig wordt geupdate, het liefst dagelijks of zelfs ieder uur. Prijzen en voorraden veranderen regelmatig, je wilt natuurlijk niet adverteren met oude data.

Google shopping advertenties
Google shopping adverteren

Wat zijn de voordelen van Google Shopping?

Google Shopping advertenties inzetten is een erg goede aanvulling op je marketingmix. Heb je een webshop, dan is Google Shopping een erg goede manier om je producten extra onder de aandacht te brengen van je doelgroep. 

Hier onder een aantal voordelen van Google Shopping:

  • Adverteren met visuele advertenties
  • Zeer effectief als je concurreert op prijs
  • Relevante bezoekers doordat er specifiek wordt gekozen voor een product

Google Shopping uitbesteden

Google Shopping is de perfecte plek voor webshops om hun producten te verkopen. Door Middel van het uitdenken van de juiste strategie kunnen wij er voor zorgen dat jouw producten op het juiste moment worden getoond, aan de juiste bezoekers. Google Shopping advertenties is een laagdrempelige manier om extra omzet en verkopen te realiseren. 

Draaien jouw Google Shopping campagnes al, of wil je starten? Neem vrijblijvend contact op. Go OnlyForward

Google Shopping

Waarom OnlyForward

Jarenlange ervaring

Met meer dan 10 jaar ervaring in online marketing is elke case haalbaar. In deze jaren hebben we al vele mooie resultaten mogen bereiken.

Transparant en eerlijk

We houden van een persoonlijke en transparante aanpak, met een duidelijk verhaal wat wel of niet mogelijk is. Bij ons weet je waar je aan toe bent.

Maximaal resultaat

Voor ons draait online marketing om het boeken van resultaat, samen met de klant. We nemen geen genoegen met minder, maximaal resultaat voor het juiste bedrag.

Campagnes vanaf €350.- p/m

Wil je jouw campagnes uitbesteden? Dit kan bij ons al vanaf €350.- per maand. Mogelijk voor elk advertising platform.

Je zit nergens aan vast

We werken niet met langdurige contracten of abonnementen, we leveren gewoon goed resultaat. Bij ons zit je nergens aan vas

Geen 9 tot 5 mentaliteit

Wij houden van aanpakken. We zetten graag een stapje extra om ons gezamenlijk doel te bereiken. Korte lijnen en ook bereikbaar na kantooruren.

Wat zeggen anderen

×