Conversie optimalisatie

Wat is conversie optimalisatie?

Conversie optimalisatie is een verzamelnaam van verschillende acties die je kunt uitvoeren om er voor te zorgen dat het percentage bezoekers dat een bestelling plaatst of aanvraag doet stijgt. Stel je hebt een website met 1000 bezoekers per maand, van deze mensen plaatsen er 10 een bestelling. Dan heb je een conversie percentage van 1%. Conversie optimalisatie is het verhogen van die 1%. 

Dit kun je van ons verwachten

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Kennismaking

Je hebt er voor gekozen om te starten met conversie optimalisatie, tijd voor een kennismaking. We komen graag meer te weten over je bedrijf en doelstellingen. Samen bepalen we wat de juiste strategie is om een zo goed mogelijk resultaat te behalen.

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Voorstel

Na een succesvolle kennismaking gaan we een voorstel maken. Vaak wordt er gekozen voor een mix van verschillende online marketing kanalen, je kunt er ook voor kiezen om eerst te starten met conversie optimalisatie. Uitbreiden kan altijd nog.

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Inrichten

Yes, we gaan samenwerken! Vaak starten we met een analytics Audit, dit is een onderzoek waarbij we gaan analyseren waarom jou conversiepercentage te laag is, en waar de grootste kansen liggen. Zodra we dit onderzoek hebben afgerond hebben we een duidelijk beeld waar we ons op gaan focussen tijdens jou CRO traject.

Created by Michał Kamińskifrom the Noun Project

Implementatie

We gaan starten. Elke case is anders, dus afhankelijk van de uitkomst van de Analytics Audit en jou input gaan we starten met de werkzaamheden. Dit kan een kort traject zijn van een aantal dagen om de grootste obstakels te tackelen, of een maandelijks abonnement voor een knallend conversie percentage.

Heb je vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op, we beantwoorden je vragen binnen 24 uur. 

Conversie optimalisatie: van analyse tot Implementatie

Conversie optimalisatie is een traject waar enige voorbereiding aan vooraf gaat, het is van belang om een duidelijk beeld te krijgen van de huidige situatie zodat de juiste aanpak gehanteerd kan worden. 

Voordat we starten met Conversie optimalisatie doen we een analyse, dit zorgt er voor dat we een beter beeld krijgen van jou situatie en vervolgens gericht kunnen starten met de volgende fase.

Bij OnlyForward zijn we niet van het schrijven van lange dure plannen, maar van het testen. Korte en duidelijke testen, tot we de juiste manier hebben gevonden. In het verleden hebben we al veel bedrijven met deze Growth Hacking werkwijzen kunnen helpen. Hier onder hebben we een aantal van onze methodes verder uitgelicht.

Mous tracking en heatmaps

Zodra een bezoeker op je website komt word dit opgenomen via speciale software. Door Middel van het volgen van de muis kunnen we precies zien welke handelingen een bezoeker uitvoert op je website. Op deze manier krijgen we een erg goed inzicht in het gebruikersgedrag van jouw bezoekers. Daarnaast kunnen we ook heatmaps opnemen van alle pagina’s op je website, zo kunnen we scroll dept meten en het aantal klikken op elk deel van je pagina.

heatmap
Enquete conversie optimalisatie

Enquetes en polls

We willen zo veel mogelijk te weten komen over de bezoekers van je website, en hun gebruikerservaring. Door vragen te stellen aan bezoekers verzamelen we kwalitatieve inzichten die vervolgens gebruikt kunnen worden tijdens het testen. Een aantal methodes om in contact te komen met je bezoekers zijn: 

  • Exit polls: 1 of 2 snelle vragen stellen voordat een bezoekers je website verlaat. 
  • Site Polls: Een vraag stellen aan bezoekers van een bepaalde pagina
  • Feedback Knoppen: Een passieve mogelijkheid om feedback achter te laten

A/B testen uitvoeren

We hebben een probleem gevonden, een oplossing bedacht en een hypothese opgesteld. Tijd om te starten met A/B testen, maar wat is dat? 

In een A/B test ziet de helft van je bezoekers versie A van je pagina, en de andere helft versie B van je pagina. Je kunt op deze manier bijvoorbeeld knoppen op verschillende locaties testen, kleuren, tekst, aanbiedingen en ga zo maar door. 

Na een tijdje kijken we welke pagina het best gepresteerd heeft.

Wil je aan de slag met conversie optimalisatie, of wil je onze overige diensten bekijken? Neem vrijblijven contact op. 

a/b testen conversie optimalisatie

Waarom OnlyForward

Jarenlange ervaring

Met meer dan 10 jaar ervaring in online marketing is elke case haalbaar. In deze jaren hebben we al vele mooie resultaten mogen bereiken.

Transparant en eerlijk

We houden van een persoonlijke en transparante aanpak, met een duidelijk verhaal wat wel of niet mogelijk is. Bij ons weet je waar je aan toe bent.

Maximaal resultaat

Voor ons draait online marketing om het boeken van resultaat, samen met de klant. We nemen geen genoegen met minder, maximaal resultaat voor het juiste bedrag.

Campagnes vanaf €350.- p/m

Wil je jouw campagnes uitbesteden? Dit kan bij ons al vanaf €350.- per maand. Mogelijk voor elk advertising platform.

Je zit nergens aan vast

We werken niet met langdurige contracten of abonnementen, we leveren gewoon goed resultaat. Bij ons zit je nergens aan vas

Geen 9 tot 5 mentaliteit

Wij houden van aanpakken. We zetten graag een stapje extra om ons gezamenlijk doel te bereiken. Korte lijnen en ook bereikbaar na kantooruren.

Wat zeggen anderen

×